Godt, Skidt og Hvorfor

Skitserne fra åbenthus mødet omkring cykelsti er kommer på Fredericia Kommunes hjemmeside. Der er både lidt godt, lidt skidt og en temmelig stort hvorfor.

De gode ting kan opsummeres i at overgangene på Trelde/Østerby vejen til Bøgeskov er væk. Den dobbeltsporede del af cykelstien er lavet om til enkeltsporet, så cyklisterne ikke skal krydse vejen, når der skiftes mellem de forskellige typer veje. Desuden er Egeskovvej kommet med i projektet. Til mødet i september, var midlerne først lige blevet afsat på budgettet og derfor endnu ikke med i forvaltningens projekt. Dette er kommet med nu. Dog er det uden belysning, hvilket kan vise sig som en udfordring, hvis busruterne medio 2016 ændres som planlagt.

Hovedformålet med cykelstien, er som bekendt en sikker skolevej, som er blevet diskuteret siden Bøgeskov skole blev bygget i starten af 70'erne (ved lukning af skolerne i Egeskov & Trelde). I forhold til de første skitser bliver cykelstien fra Egeskov til Bøgeskov væsentligt nedgraderet, da den nu vil slutte ved Skovbrynet i stedet for Stenten, eller som det blev diskuteret på mødet i september helt oppe ved børnehaven. Dette betyder at børnene på vej i skole skal svinge ud på vejen fra cykelstien lige hvor bakken har den største stigning.

Det store spørgsmål, som ikke er besvaret endnu. Er hvorfor Bøgeskovvej ser ud til at skulle omlægges fra ca. ud for indkørlsen til Egeskovgård (Tefax) til Nederhøllsvej (vejen ned til Bøgeskov Strand). Dette ser ud til at være en temmelig dyr løsning med flytning af bassiner mv. på et sted hvor der ikke ser ud til at mangle plads til cykelstien.

Du kan se både de nye og gamle skitser HER