Hvad vil vi med "vores område"

Fredericia Kommune spørger alle borgere hvordan kommunen skal udvikle sig på et dialogmøde d. 23. maj. Samme spørgsmål kan vi jo passende stille os selv i vores område af Fredericia.

Kommunen deler det op i tre emner. Hvad skal vi leve af i fremtiden, bosætningsinitiativer og "samarbejde". i Vejlby Sogn kan vi stille det lidt anderledes op.

  1. Hvad skal de institutioner, foreninger og firmaer vi har i dag leve af.
  2. Vil vi have nye bosættere eller skal vi minimere udvikling og undgå nye nybygger kvarterer.
  3. Hvordan skal institutioner, foreninger og firmaer samarbejde med beboerne i området.

Der bor i vores område i dag statistisk set lidt for få personer til at have hele paletten af servicefunktioner. Vi har faktisk ikke siden starten af 2007, da Danmarks Statistik begyndte at lave kvartaltopgørelse pr sogn, været så få indbyggere i området. Samtidig er gennemsnitsalderen konstant stigende. Fortsætter  udviklingen er det meget svært at se, at institutioner og foreninger skal overleve.

 

Der er noget idyllisk ved at bo i en landsby og kommuneplanen lægger da også kun op til begrænset udbygning i vores område. Spørgsmålet er om vi ønsker udbygningen stoppet helt, eller vi ønsker at udvikle området og dele det med tilflyttere.

I dag mangler vi det samarbejde, som blandt andet Bredstrup-Pjedsted og Skærbæk har imellem institutioner, foreninger og beboere. Det virker faktisk som om, at alle fægter i hver sin retning og stiller meget nødigt op og hjælper andre. For at tage et lille eksempel, så er det meget få af de lokale foreninger og institutioner, som de seneste år, har stillet med en aktivitet til Sommersjov I Bøgeskov. Her er der ellers en oplagt chance for at øge interesse og goodwill for den enkelte forening/institution.

Hermed en opfordring til at tage snakken om hvad det er vi vil. Både i foreningen, institutionen, over hækken og her på nettet. Desuden en opfordring til, at alle der har mulighed, deltager i kommunens arrangement om udvikling af hele kommunen. I disse moderne tider, er det selvfølgelig oprettet som et facebook event. https://www.facebook.com/events/993343040700928/